כללי
הערוץ האקדמי
הערוץ האקדמי, מיסודה של אוניברסיטת חיפה, הוקם במטרה להביא את ההשכלה הגבוהה לכל בית בישראל, במסגרת זו משדר הערוץ על-פי לוח שידורים קבוע מגוון תוכניות העשרה ודעת. כמו כן, ניתן לצפות בתוכניות על-פי דרישה. תוכניות הערוץ כוללות: * פאנלים בהנחיית ובהשתתפות מומחים מהאקדמיה במגוון נושאים. * כנסים וימי עיון אקדמיים שנערכים בקמפוסים. * הרצאות של אנשי אקדמיה המוקלטות במיוחד עבור הערוץ האקדמי. * "יומן אקדמי" – תוכנית יומית המביאה את חדשות האקדמיה ומוספים מיוחדים בנושאים ספציפיים.
http://actv.haifa.ac.il
אתר משרד החינוך והתרבות
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/UNITS/Owl/Hebrew
אתר מטח
פורטאל מטח מכיל אתרים חינוכיים שונים העוסקים, בין השאר, בחינוך לשוני, בכישורי למידה וחקר, בתמיכה בילדים עם צרכים מיוחדים, בספרות ילדים ונוער ("כנפיים") וכן מציע האתר ספרייה וירטואלית.
http://www.cet.ac.il
מאגר מילו"א – משאבי לשון ואוריינות
המאגר נועד לשמש פורטל של משאבי לשון ואוריינות (ר"ת: מילו"א) לתועלת מורי המורים והסטודנטים במכללות, לחוקרים ולמורים באקדמיה ובמערכת החינוך. המדור העיקרי של המאגר הוא ספרייה דיגיטלית בנושאים הנוגעים לידע הלשון והאוריינות שנאספו משך שנים רבות על ידי ד"ר צבי שראל. במאגר מגוון של טקסטים ומטלות קריאה וכתיבה ברמות שונות, כדי לענות על צרכיהם של לומדים בעלי מוכנות שונה ורמת לימודים דיפרנציאלית. המאגר שנבנה ופותח לצורכי הכשרת המורים, מכיל גם הערות דידקטיות המכוונות לדרך ההוראה של נושאים שונים. "המרכז ללימודי הטקסט" שב"מכללה האקדמית הדתית לחינוך ע"ש הרא"ם ליפשיץ בירושלים" שמח להעמיד כלי זה לשירותכם. המאגר הנו לשירות הציבור, ללא כוונות רווח.
http://michlol.org/milo
לשון עברית
אתר האקדמיה ללשון העברית
http://hebrew-academy.huji.ac.il/welcome1.html
לשונט: לשון לחטיבת הביניים ולחטיבה העליונה
http://learn.snunit.k12.il/snunit/lashon
תולעת ספרים: משחקי מילים
http://learn.snunit.k12.il/galim/books/upload/main/playes.html
הגמד לשוניון
http://galim.org.il/books/lashon
תולעת ספרים: הבנת הנקרא בסוגות שונות
http://galim.org.il/books/havana
30 אתרים העוסקים בנושאי לשון והבעה
http://www.snunit.k12.il/subjects/language1.html
מרחב לשון והבעה ברשת אורט
http://space.ort.org.il/lashon
לשון עברית באתר הספרייה הוירטואלית של מטח
פתגמון, מילון מושגים, ניבון, כללי פיסוק וכתיב
http://lib.cet.ac.il/pages/language.asp
מתודולוגיה מחקרית
המרכז הישראלי לשיטות מחקר איכותניות
http://www.bgu.ac.il/ICQM
אתר CHILDES
מערכת ה- CHILDES (Child Language Data Exchange System) הינה מערכת ממוחשבת הכוללת ממשק לתעתוק, קידוד וניתוח של נתונים לשוניים בשפות שונות באמצעות כלים ייעודיים מגוונים ופשוטים לשימוש (MacWhinney, 2000). באתר המערכת ניתן למצוא את קובצי התוכנה שניתנים להורדה והתקנה על המחשב הביתי ללא תשלום, מסדי נתונים של מחקרי אורך וחתך בשפות שונות, מדריכים לשימוש בתוכנה, כלים אוטומטיים לניתוח נתונים לשוניים, רשימת מקורות מקיפה של ספרים ומאמרים בתחום רכישת השפה, וקישור לקבוצת הדיון של CHILDES.
http://childes.psy.cmu.edu
אתר CHILDES לשפות שמיות – SemTalk
האתר מספק מידע על השימוש בתוכנת CHILDES בחקר העברית והערבית. באתר קישורים לבסיסי הנתונים של CHILDES בעברית ולקובצי התעוד שלהם, קישור לכלי ניתוח מורפולוגי אוטומטי של תעתיקים בעברית, מדריכים בעברית, הנחיות לתעתוק העברית והערבית בתעתיק פונמי, וכן מידע על פרוייקטים ומחקרים שבהם נעשה שימוש בתוכנה זו.
http://http://semtalk.talkbank.org
ספרות
דף דף – על ספרים וסיפורים
http://www.dafdaf.co.il
פרוייקט בן יהודה
טקסטים מלאים של נכסי הספרות העברית: פרוזה ושירה. הטקסטים עומדים לרשות המשתמשים בלא תשלום.
http://benyehuda.org
אזעקת אמת
מידע מורחב על ספרים חדשים
http://www.notes.co.il/triger/index.asp
תולעת ספרים
http://galim.org/books
קבוצות עניין
אפס עד חמש
מנהלות האתר כותבות כי זהו אתר המלווה את תהליך התפתחות הילד מיום לידתו ובמהלך שנותיו בבית-הספר. האתר שם דגש על חשיבות האיתור המוקדם ומציע להורים, למטפלים פרא-רפואיים ולאנשי חינוך: מאגרי מידע רבים, כלים לאיתור בעיות בהתפתחות הילד ומגוון גישות טיפוליות להתמודדות עימן.
http://www.0-5.co.il
רשימת ה-LINGUIST
http://www.linguistlist.org
ניצן
אתר הבית הרשמי של ניצן ישראל. מטרתו המרכזית לתת מענה הולם ומיידי לאלפי הורים, מורים, וילדים אשר מעוניינים לקבל מידע אודות תחום "לקויות הלמידה" ככלל ועל פעילות אגודת ניצן בפרט. האתר משקף את מכלול הפעילויות הרבות של אגודת ניצן על פי התחומים השונים: תחום האבחון והטיפול, תחום ההשתלמויות, תחום הדיור בקהילה, חומר מקצועי אודות "לקויות למידה", וכיו"ב. כמו כן חשפנו את מורשת ניצן ב- 40 שנות קיומה, את מבנה האגודה, אישים בולטים אשר השפיעו ועצבו את מדיניות האגודה עם השנים וכן פריסת 33 הסניפים של ניצן ברחבי הארץ ומגוון השירותים הניתנים בהם.
http://www.nitzan-Israel.org.il
מכון עכשיו
אתר העוסק בלקויות למידה
/www.machon.co.il
ארגון אייזק – ישראל
מהו ארגון אייזק – ישראל? אייזק – ישראל הוא סניף של ארגון אייזק הבינלאומי לתקשורת תומכת וחליפית. מטרותיו הן: להפיץ את תחום התת"ח בקרב אנשי מקצוע הציבור הרחב וגורמים ממשלתיים. באייזק מאמינים שתקשורת הנה זכות בסיסית ולכן פועלים לסייע להשגתה. אייזק מפיץ את הידע בתחום התת"ח באמצעות קיום כנס שנתי וימי עיון וכן הוצאת שנתון ובו מאמרים מקצועיים. אייזק משתף פעולה עם ארגונים אחרים בכדי לקדם את התת"ח. אייזק מקיים יום למשתמשי תת"ח מכל הארץ בו נערך דו-שיח בנושאים שונים. החברות בארגון אייזק פתוחה לכל מי שמתעניין בתת"ח וכוללת משתמשי תקשורת תומכת וחליפית ובני משפחותיהם, אנשי מקצוע, יצרנים, אנשי מחקר ופיתוח ועוד. חברות באייזק ישראל מקנה גם חברות באייזק הבינלאומי.
http://isaac-israel.bashan.co.il
אתר הגיל הרך
http://kivunim.macam.ac.il
היזמה למחקר יישומי בחינוך
http://www.academy.ac.il/data/projects/34/Prog-15-10-07.pdf
כתבי-עת מקוונים
קיוונים
http://kivunim.macam.ac.il
הד האולפן החדש
עיקר ייעודו של הדו-שנתון "הד האולפן החדש" הוא פרסום מאמרים בעלי אופי עיוני ויישומי על הוראת עברית כשפה שנייה וזרה למבוגרים, ילדים ונוער, וכן על הוראת שפות זרות בכלל. בשנים האחרונות הורחבו תחומי העיסוק של כתב העת ומתפרסמים בו בקביעות מאמרים על ענייני קליטת עלייה, בעיקר מההיבט התרבותי, כן מחקרים וסקירות על תופעות שונות בעברית החדשה. החל מגיליון 86 כתב העת יוצא במהדורה אינטרנטית בלבד. אפשר לשלוח מאמרים לפרסום בנושאים הנזכרים לעיל ובסוגיות הוראת העברית כשפה שנייה בכלל, הלשון העברית וסוציו-לינגוויסטיקה, לעורך עידו בסוק: idob10@netvision.net.il
http://www.education.gov.il/adult-education/hed_haulpan.htm
במרכז העניינים – כתב עת מקוון בנושא אוריינות חזותית
במרכז העניינים הינו העלון המקוון של המרכז לתכנון לימודים, הוראה והערכה, במכללה אקדמית בית ברל. מטרתו לשתף בידע המחקרי והמעשי ולהעשיר את השיח המקצועי, במיוחד בתחומים של תכנון לימודים, הוראה והערכה. גיליון הפתיחה עוסק באוריינות החזותית כתחום חשוב ומתפתח, אשר נצברו בו מומחיות וניסיון מיוחדים. בין הנושאים שידונו בהמשך: המגזר השלישי, תכניות הוראת מצוינים וההכשרה להוראתם, מנהיגויות רבות מימדים בשדה החינוך, שפות ומדיה ועוד. שיתוף עמיתים בגיליונות הבאים יקודם בברכה.
http://ftp.beitberl.ac.il/~bbsite/edu/tl/newsletter/mainnews.html